NAUTILUS ELITE
3 во 1 седиште за во автомобил за деца од 9 месеци до околу 12 години (9-36 кг)
• Наслон со 5 позиции. Се регулира со една рака и го следи растот на детето
• 5 точки на отпор на каишите во група 1 (9-18кг). Се отстранува за поголеми деца.
• Се навалува за дополнителен комфор
• Покривката се пере во машина
• Вграден држач за чаша
• Лесно спроведување на каишот од автомобилот
• Обложен држаш за глава
• Компатибилен со секој автомобил
Monaco Sport Luxe        
  Достапни дезени
 

Карактеристики и придобивки

Сигурност

 • • Заштита од странични удари
 • • Детето може да биде врзано со каишите од седиштето до поголема возраст
 • • 5 точки на отпор на каишите
 • • Lock off механизам
 • • Свртено кон напред

Комфорност

 • • Заштита од странични удари
 • • Детето може да биде врзано со каишите од седиштето до поголема возраст
 • • 5 точки на отпор на каишите
 • • Lock off механизам
 • • Свртено кон напред

Погодности

 • • Покривката се вади и се пере во машина – вграден држач за чаша
 • • Прегради за оставање ствари
 • • Ергономичен дизајн

Погодна при употреба

 • • Директен пристап до рачката за навалување на седиштето
 • • Брзо врзување на каишите од автомобилот
 • • Подесувачки наслон за глава со една рака

Технички карактеристики

Тежина Должина Ширина Висина Должина при склопување Висина при склопување
9 kg 48 cm 50 cm 88 cm    

Возраст и тежинa

Од (години) До (години) Од До
9 месеци 12 години 9 kg 36 kg